برای تصفیه فاضلاب بسته به نوع و کیفیت آن از روشهای مختلف تصفیه فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و یا تلفیقی از آنها استفاده میشود. اصولا تصفیه فاضلاب جهت حذف مواد جامد معلق اعم از مواد قابل ته نشینی و یا محلول بصورتی که پساب حاصله عاری از مواد فوق باشد،

جدا سازی مواد سمی و مضر از فاضلاب که اکثرا در اثر فعالیت صنایع تولید می گردد و از بین بردن میکرو ارگانیزم های بیماری زا ،تجزیه و متلاشی نمودن مواد عالی ناپایدار و تبدیل آنها به مواد پایدار و تجزیه پذیر و ته نشین نمودن و در نهایت جدا نمودن آن ها از فاضلاب ، تصفیه و تثبیت لجن تولید شده به منظور حذف آلودگی آن و خشک کردن و تبدیل آن به کود کشاورزی، پاکسازی محیط زیست انسانها از مواد آلوده کننده و دور نگه داشتن منابع آبها ی زیر زمینی و آبهای سطحی و سایر منابع آبی از آلودگی های ناشی تز تولید فاضلاب صورت می گیرد

بطور کلی اولین گام در به حداقل رساندن تاثیر فاضلاب بر آبهای جاری پذیرنده و تصفیه خانه ها کم کردن حجم فاضلاب است. کم کردن غلظت مواد موجود در فاضلاب دومین هدف یک واحد تولید کننده ی فاضلاب خواهد بود.

روش های تصفیه فاضلاب:

تصفیه فیزیکی فاضلاب:

به مجموعه روش های تصفیه فاضلاب که از خواص و نیروی فیزیکی برای تصفیه فاضلاب استفاده می شود یا به عبارتی تغییرات به وسیله ی کاربرد نیرو های فیزیکی صورت می گیرد، تصفیه فیزیکی می گویند. آشغال گیری، اختلاط و لخته سازی، دانه گیری، شناورسازی، ته نشینی، صافی سازی، هوادهی،  حذف و انتقال گاز و غیره از جمله فرآیندهایی است که در تصفیه فیزیکی انجام می شود که به این روش ها پیش تصفیه نیز گفته می شود. تصفیه فیزیکی فاضلاب به دلیل راحتی و معمولا عدم صرف انرژی و هزینه زیاد، اکثرا در همه تصفیه خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در تصفیه فیزیکی فاضلاب اشیا بزرگ و دانه ای که ممکن است به تاسیسات و تجهیزات آسیب بزند حذف می شوند.

 یکی از تکنیک های اصلی تصفیه فیزیکی فاضلاب شامل لای گیری یا ته نشینی است که برای حذف مواد شناور و قابل ته نشینی از فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که ماده نامحلول ته نشین میشود آنگاه میتوان آب خالص را جداسازی کرد.

یکی دیگر از روش های  تصفیه فیزیکی فاضلاب، روش فیلتر کردن می باشد با این روش آلاینده ها و ذرات نامحلول موجود در فاضلاب با استفاده از انواع خاصی از فیلتر از آب جدا می شود. فیلتر شنی مرسوم ترین فیلتر در این روش می باشد.

تصفیه شیمیایی:

به مجموعه روش های تصفیه فاضلاب که از مواد و واکنش ­های شیمیایی برای تصفیه فاضلاب استفاده می شود می گویند. در این روش به علت استفاده از مواد شیمیایی و پیچیدگی های طراحی و تولید، از قیمت بالاتری نسبت به روش های دیگرتصفیه فاضلاب برخوردار است.

در تصفیه فاضلاب صنعتی استفاده از روش های شیمیایی امری گریز ناپذیر است؛ چرا که اگر بخواهیم از روش های فیزیکی و بیولوژیک برای تصفیه فاضلاب صنعتی استفاده کنیم، برای احداث تصفیه خانه به ابعاد بزرگی نیاز داریم و اینکه روش های فیزیکی و بیولوژیک تصفیه فاضلاب، توان تصفیه برخی ار الاینده های تجزیه ناپذیر فاضلاب صنعتی را ندارند.

روش هایی که در تصفیه شیمیایی استفاده می شود اعم از تنظیم PH، گندزدایی شیمیایی، انعقاد شیمیایی،اکسیداسیون پیشرفته، ترسیب شیمیایی، تبادل یونی می باشد.

یکی ازمعایب تصفیه شیمیایی فاضلاب، افزایش هزینه و همچنین افزایش میزان اجزای فاضلاب می باشد.

تصفیه بیولوژیکی فاضلاب:

در روش تصفیه بیولوژیکی فاضلاب در زیر مجموعه روش های تصفیه فاضلاب بستری برای رشد و تکثیر میکروارگانیزم ها فراهم می شود. زیرا میکروارگانیزم های زنده عامل اصلی تصفیه فاضلاب هستند. این روش برای تجزیه مواد آلی محلول یا معلق تجزیه پذیر مختلف در فاضلاب مانند: فاضلاب انسانی و سایر مواد آلی استفاده می شود. تقریبا تمامی فاضلاب های حای مواد قابل تجزیه بیولوژیکی را می توان با فراهم کردن شرایط محیطی به روش بیولوژیکی تصفیه کرد.

 در روش های تصفیه فاضلاب در گام اول به تصفیه بیولوژیکی فاضلاب در 2 دسته می پردازیم:

فرآیند هوازی: باکتری ها ماده آلی را تجزیه می کنند و آن را به دی اکسید کربن تبدیل می کنند که می تواند توسط گیاهان مورد استفاده قرار گیرد. اکسیژن در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش­ها از میکرواورگانیسم­های هوازی برای تصفیه فاضلاب استفاده می شود از جمله این فرآیندها لجن فعال IFAS، هوادهی گسترده  MBBR، MBR، SBRرا می توان نام برد.

فرآیندهای بی هوازی: برای تخمیر ضایعات در دمای خاص استفاده می شود. اکسیژن در فرآیند بی هوازی استفاده نمی شود و بوی بسیار نامطبوعی در فرایند بی هوازی تولید می شود.

کمپوست: یک نوع ماده مغذی که حاصل فرآیند های هوازی و بی هوازی است که درآن لجن باقی مانده ازفرایند های تصفیه پس از گندزدایی به علت وجود مواد مغذی برای استفاده به عنوان کود در کشاورزی مناسب است.

امروزه در اکثر تصفیه خانه های موجود در جهان از این روش برای تصفیه استفاده می شود. تصفیه بیولوژیکی فاضلاب جزء تصفیه تکمیلی و یا ثانویه فاضلاب شناخته می شود.

شرکت صدرآب با به کارگیری مهندسین مجرب در حوزه مهندسی محیط زیست، شیمی، مکانیک و صنایع اقدام به طراحی و ساخت پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی می کند. از ویژگی های منحصر به فرد پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی تولیدی شرکت صدرآب می توان به کیفیت ساخت بالا، مقاومت در برابرتغییرات آب و هوایی، قابلیت نصب به صورت دفنی و سطحی، طراحی و ساخت تصفیه خانه به صورت اختصاصی با توجه به کیفیت فاضلاب خروجی، قابلیت جابجایی و همچنین ساخت متناسب با حجم و ابعاد مورد نیاز مشتری نام برد. در نهایت شرکت صدرآب مفتخر است که در حفاظت و صیانت از محیط زیست کشورمان گامی مهم برداشته و در حفاظت از منابع زیستی کشور نقش داشته باشد.

شما می توانید جهت انجام مشاوره رایگان در خصوص روشهای تصفیه فاضلاب ، پکیج تصفیه فاضلاب، پکیج کامپوزیتی تصفیه فاضلاب و سیستم ها و روشهای مرسوم تصفیه فاضلاب  با شماره تلفن 09119191911 مهندس عدلی تماس حاصل فرمایید.